onsdag 31 augusti 2011

Sherlock Holmes-En studie i rött



Titel: En studie i rött
Original titel: A study in scarlet

Författare: sir Arthur Conan Doyle

Genre: Mysterie

Handling: Doktor Watson kommer tillbaka till England efter en skada vid Afghanistan kriget i slutet av 1800-talet. Han hamnar i en situation där han letar efter en hygglig lägenhet för bra pris. Han blir snart presenterad för en viss Mr Sherlock Holmes som letar efter någon att dela lägenheten på Baker street med. Snart upptäcker Watson att Holmes är en mycket skarp och mystisk man.
Vem är Holmes äntligen? Varför är han så observant? Och vad är det äntligen med alla olika besökare som han får emellanåt?. Så många frågor kring en man. Watson får till sist reda på att Holmes är världen enda inofficiella detektiv och vill att Watson ska följa med honom och utreda ett fall. Watson upptäcker snart att fallet i och för sig har fler frågetecken än den mystiske mannen. Vad är det för spår som gömmer sig på brottsplatsen? Och Vad betyder den blodröda RACHE på väggen?

Omdöme: En perfekt klassiker för mysterie-älskare i alla åldrar. Jag själv är en detektiv galning och älskar detektiv böcker. Den här är min andra absoluta favorit hittills. En Mycket väl skriven bok.

Betyg: 5/5 diamanter

Den här boken är den första bland Sherlock Holmes olika romaner och noveller (den är en roman föresten).

av: Emelie


Inga kommentarer: